Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
szoljhozza

Szülői nevelés?

Noja · 11 hónapja
Sziasztok,
megosztanám veletek az első történetet!

Kb két éve igyekeztem haza a munkából. Van egy két éves kisfiam, akiért elmentem a bölcsibe, aztán vásároltunk. A vásárlással mikor végeztünk, felszálltunk a villamosra.
Az egyik vállamon a táskám, és tartottam a kezemben a fiamat, a másik kezemben két igen csak telepakolt szatyor. A villamos tele diákkal, egyetemi környéken szálltunk fel.
Körbenéztem, hely természetesen sehol, a gyerek meg elaludt a vállamon. Hát kapaszkodni már sajnos nem volt egy harmadik kezem.
Ahogy végig néztem a tömegen észrevettem, hogy elég sokan bámulnak.
Na a marha vajon ezt az utazást hogyan oldja meg? Szerintem ezt gondolhatták magukban, úgyan is nézték hogy tartom a gyereket a szatyrokkal és közben próbálok nem elesni a villamoson. Helyet senkinek nem jutott eszében átadni. 6 megállón keresztül álltam így.
Szavakat nem találok rá hogy mennyire rosszul esett. Egyszer nekik is lesz gyerekük és nekik jól esik majd a segítség.
Két nap múlva szintén a gyerekkel ugyanarra a villamosra szálltunk. Most nem volt vásárlás, és akadt egy hely. Leültettem a gyereket. A következő megállónál felszállt egy nagyon idős néni, szegény már bottal is alig tudott menni. Természetesen helyet nem adott neki senki, majd egyszer a fiam az akkor két éves fiam felállt és megbökdöste a neki háttal álló nénit és azt mondta neki: " csücsülj le te már jó öreg vagy ugy is én tudok kapaszkodni is" . A néni szegény úgy meg volt lepődve hogy szóhoz sem jutott. Leültettük.

Azt hiszem nem fűznék hozzá több mindent, pusztán annyit még hogy nagyon nagyon büszke voltam a gyerekre még ha sajátosan is a maga két évének megfelelően fogalmazott.

Ezek után kérdezem én, őket így nevelték? Vagy mi az oka az efajta viselkedésnek?
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Noja
Sziasztok! Rengeteg olyan dologgal találkozom nap mint nap ami vagy felháborít, vagy meglep. Mindig nagy érdeklődéssel figyelem pl utazás közben az emberek viselkedését különböző helyzetekben. Hogy ki hogyan viselkedik másokkal szemben. Megosztanék veletek mindennap két témát! Amit úgy gondolom hogy érdemes beszélni róla, véleményt, tanácsot osztani. Talán sokaknak segítünk ezzel! :)